Målarböcker för vuxna finns nu till mobilen

Det är inte längre bara barnen som sitter ner med pennor och papper. Färgläggningstrenden för vuxna har blivit oerhört omtalad och har förmodligen inte kunnat undgå någon. Under det senaste året har denna avkopplande syssla vuxit sig internationell, och försäljningen av målarböcker för vuxna har fullkomligt exploderat.

Vad som är spännande med denna trend är att den utgör en väldigt klar kontrast till det stressiga liv som de allra flesta av oss vanligtvis lever. Färgläggningstrenden har kommit att fungera som ett kreativt och mycket avkopplande svar på vardagligt jäkt. Och att sätta sig ner och färglägga en bild kan säkert låta simpelt, men faktum är att det fungerar som ett utmärkt sätt att varva ner. Med full koncentration på färger och mönster stänger man ute omgivningen för en stund. Tankarna lägger sig, orosmoment och känslor släpper taget. Tillståendet kan liknas vid meditation; det löser inga problem, men det ger oss bättre förutsättningar för att handskas med dem. Och resultatet av en stunds mindfulness är värt att ta till sig. Några minuters total avkoppling varje dag är tillräckligt för att vi ska bli bättre på att hantera stress, få en skönare sömn och ett jämnare humör. Det finns även påvisade fysiska effekter, såsom att kroppens läkningsprocess förbättras och förkylningarna minskar. Fascinerande, inte sant?

Målarböcker mobilen

Och efter att försäljningen av böcker slagit stora rekord, finns nu också möjlighet att färglägga direkt i mobilen – som det digitala svaret på en stunds rogivande mindfulness. Passande för dig som vill få en stunds avkoppling utanför hemmet, kanske på bussen eller tåget, utan att behöva ta med pennor och bok.
Det många olika sorters färgläggnings-appar att ladda hem och de är inte svåra att hitta. De flesta är gratis, även om vissa ibland tar betalt inne i appen om du vill få tillgång till fler bilder.
Colorfy och Colour Therapy är två populära appar som erbjuder digital färgläggning. De finns både för mobil och surfplatta. De erbjuder enkel och avkopplande färgläggning, och när du är färdig ges du även möjligheten att dela dina verk med vänner.