En app för att optimera din hälsa

Lifesum är ett bra hjälpmedel för att förbättra dina kostvanor och öka kunskapen om den mat du stoppar i dig. Appen erbjuder en rad olika funktioner, men dess grundläggande syfte är att få en översikt över ditt näringsintag. Följer du någon form av diet eller begränsad kosthållning, är Lifesum ett utmärkt och mycket smidigt sätt att få en enkel överblick. Du skriver in vad du äter under en dag, antingen genom att söka bland redan registrerade matvaror eller genom att skapa egna recept eller scanna in produkter. Appen räknar sedan ut ditt näringsintag i form av kolhydrater, proteiner och fett samt antalet kalorier du får i dig. Vid dagens slut får du ett sammanfattande betyg på matvarorna du valt. Du kan även lägga till den träning du utfört under dagen och dra av de kalorier du bränt.

lifesum

Lifesum är gratis att ladda hem för användning, och man får tillgång till de viktigaste basfunktionerna utan att behöva betala. Du kan dock uppgradera appen genom tilläggstjänsten Lifesum Guld. Ett guldmedlemskap kostar drygt en hundralapp i månaden, men binder du ditt medlemskap på tre månader eller ett år får du en billigare månadskostnad.

Lifesum Guld erbjuder utöver basfunktionerna en rad extratjänster. Bland annat ges du möjlighet att synkronisera din träning på ett enklare vis. Lifesum fungerar tillsammans med många olika träningsappar, till exempel Runkeeper, Endomondo och Fitbit.

Du får också tillgång till en mer utförlig näringsinformation i maten du väljer samt möjligheten att ta del av måltidsrekommendationer, personliga receptförslag och ett större urval dieter.